X faktoros kismama

2010.10.12. 14:13 - J357

Szeretem a tehetségkutatókat nézni, már csak azért is, mert azt a gyerkőcök is nyugodtan nézhetik (azért a különböző helyszínelős sorozatokat nem örülnék ha látnák), meg jó izgulni a versenyzőkért.Persze itt is a kapcsolatokkal rendelkezők jutnak be, nem feltétlen a legtehetségesebbek szerintem.Minden esetre a kismama bejuttatása meglepett.

Eleve gáz nekem a leányzó, elvégre valahol kifejtette, hogy félvér kisgyereket akart, ezért ment egy fekete férfihoz feleségül.Végül is persze ez is egy jó indok, ha sok gyereket akar, még tartós házasság is lehet...

Aztán ez a magyarul nem beszéló férj adta be a kismama jelentkezési lapját az X faktorba (nem tudom ki töltötte ki a magyar nyelvű lapot), és a 9 hónapos kismama vidáman járt a válogatásokra.Nem tudom, hogy a mikrofonba énekelt hangosabb dalok jót tesznek e a babának, de tételezzük fel, hogy igen...Minden esetre még ha külön szobában is van az újszülött babával az X faktor házban, akkor is egész nap rohangálnia kell (nem csak fellépések vannak, hanem próbák, énekórák, smink, fodrász, riportok, stb.), dehát addig a nagymama vigyáz a csecsemőre.Szerencsére a baba éjféltől reggel 7ig alszik, ha a kismamának dolga van, előtte megeteti a kicsit, amúgy meg lefeji a tejet.

Ez szép és hihető annak aki nem szoptatott életében, tudniillik egy újszülött baba kb.2-3 óránként szopik.Azaz annyi idő alatt telítődik a mell, tehát 2-3 óránként vagy le kell fejni, vagy meg kell etetni a babát.Szóval akkor éjjel egyszer csak fel kell kelnie a mamának, meg ha napközben több mint 3 órára kell elmennie, akkor hl feji le a tejet?(Maga a lefejés talán hosszabb ideig tart mint a szoptatás, és akkor a tejbelövellésről még nem beszéltünk, még a 2. kislányomnál is, az első 2 hétben akár 30-40 percet is mellen volt a kicsi).Na meg persze azért talán jobb a babának (már ha a mamának van teje) ha direkte szopizik és nem cumisüvegből.

De a legszebb az egészben, hogy a kismama a gyerekért csinálja az X faktort, mert ugye így büszke lesz rá a kicsi.

Szerintem egy mamának az első 6 hónapban csak a gyereke mellett van a helye, ezt talán az X faktor stábjának is be kéne látni, meg persze a 19 éves leányzó is indulhatna akár jövőre az X faktoron, mert tehetségkutató évente van (és van is még rá ideje bőven), míg a kislányától távol töltött időt soha nem lehet bepótolni...

A bejegyzés trackback címe:

https://kismama357.blog.hu/api/trackback/id/tr442365284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása