kismama blog

baba mamás és nagyobb gyermekes témák

Friss topikok

Linkblog

kiakasztó ál Mikulások

2010.12.05. 13:59 - J357

Tegnap az Árkád karácsonyi vásárába keveredtünk mézeskalács ház vadászatból kifolyólag (már tavaly a T-Mobilos reklám óta nélkülözhetetlen karácsonyi hozzávalónak tartom, de tavaly nem sikerült beszerezni, idén már kerestem a neten, lehet is kapni, csak a házhoz szállítása nehézkes, de szerencsére az Árkádban van egy mézeskalácsos bódé is, ahol sikerült egész jó áron beszerezni egy tündéri házikót-lehet csinálni is, rengeteg videó van róla  a neten, de nekem még nincs bátorságom belevágni, azért talán majd idén, de jó ha van egy profi mézeskalács házikó is otthon ha mégse jönne össze).

Tömeg volt, szerencsére nem a karácsonyi bódék környékén, de azért a babakocsival (benne az 1 éves kicsi) meg 3 éves nagyobbik lányommal végignéztük a karácsonyi manókiállítást (2 kompozíció volt csak), a legalsó szinten pedig megálltunk a Mikulásnál.

A színpad körbe volt kordonozva, lányom azért a színpad szélére került, miközben 2 krampuszlány mézeskalácsokat oszotgatott és ki tudja milyen logika alapján pár gyereket a színpadra terelt.Közben egy szervező a színpadnál kiáltozott, hogy 5 óra (gondolom addig tart a Mikulás műszakja).A Mikulás jelmeze rendben lett volna, de srác személye,háát...Gondolom ő poénnak fogta fel a dolgot és ő volt benne a stand-up komedista, mert kissé gunyoros, kényeskedő hangon először közölte, hogy nem lát, majd a soron következő gyerek képébe tolt egy mikrofont mondván, hogy énekeljen valamit.Amikor a gyerek nem akart, akkor azt  mondta neki, hogy nem akarsz énekleni, nem csodálom, így is jó azért nesze itt egy mézeskalács...Szerencsére kislányom sarkonfordult mielőtt a mókás Mikulás a mikrofonhoz terelte volna, közölte hogy ő nem akar odamenni:)))De azért párommal továbbra is ott maradt és nézte a fejleményeket, míg én a mézeskalács ház után rohangásztam.Később a kajálda mellett láttam a Mikulást még mindig jelmezben, egy fiatal csaj kapaszkodott bele nevetve és közölte, hogy az év legjobb vicce, hogy te vagy a Mikuás...előtte a 2 krampuszlányt karonfogva nevetgélt a Mikulás.

Hazafele elmondtuk a gyereknek, hogy ez csak álMikulás, felbérelt valakit az üzletközpont, a valódi Mikulás december 5én éjszaka jön, de sietnie kell, hogy minden gyereknek tudjon ajándékot vinni, így nem lehet vele találkozni.Csak az emberek a Mikulás iránti tiszteletből néha beöltöznek Mikulásnak (a bugyuta TV reklámokban is).

Minden esetre jó lenne, ha jobban odafigyelnének, hogy ki legyen a Mikulás (a munkahelyemen pl. 1 részeges dolgozó öltözött be régebben), mert sok helyen a poénból, esetleg csak a pénzért beöltöző Mikulások öröm helyett csalódást okoznak csak a gyerekeknek....esetleg még félni is fog a gyerek a Mikulástól...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kismama357.blog.hu/api/trackback/id/tr672494503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása