Tablet

2017.08.23. 11:19 - J357

Címkék: Gyerek appok

Persze nem babakorban hanem nagyobb gyerkőcöknél:)))

Elvégre nehéz szembemenni a világgal, nehéz kikerülni a tabletet és az internetet. És talán bizonyos korlátok közt hasznos is lehet, pl. vannak olyan applikációk melyekkel lehet fejlődni is. 

A minecraft kicsit a legora emlékeztető virtuális építőjáték, mindenki felépítheti a saját világát, a nyersanyagokat pedig bányászni kell, és sok mindent lehet elkészíteni, azaz craftolnu,  ráadásul együtt is játszhatnak többen, beléphetnek egymás világába és segíthetik egymást. A dolog egyik előnye hogy a játékban célokat lehet kitűzni, azok elérését megtervezni (milyen nyersanyagokat kell összegyűjteni a megálmodott világ kiépítéséhez) majd a tervet végrehajtani.

Az egyik akváriumos alkalmazásban (fish live) értelemszerűen halakat kell vásárolni, felnevelni, eladni és így lehet egyre magasabb szintekre jutni.Kicsit olyan mint a monopoly (melyik halat nennyi idő alatt lehet felnevelni, mekkora haszonnal lehet eladni).Nekem nagyon tetszik a játék azon funkcója hogy mások akváriumához mehetünk segíteni, kitakaríthatjuk, etethetjük a halait vagy egyszerűen csak csodálhatjuk a halait és ajándékba vehetünk neki halat.Ezzel nő a tisztelet mutatónk, de nem is ez a lényeg hanem inkább az hogy ne csak magadnak gyűjts, hanem lepj meg másokat:)))és működik a dolog mert jó páran ajándékoznak vissza.Rövid üzeneteket is lehet küldeni egymásnak, a nagyobbik leányunk pl.angolul üzenget egy amerikai akváriumtulajdonosnak.Pedig eddig semmivel nem tudtuk rávenni az angol gyakorlására:))Szerencsére képeket nem lehet küldeni, ráadásul a felhasználók csak egymás fantázianeveit látják.

A virtuális kis kedvenc nevelő appok nem pótolják az élő kis kedvenceket de szerintem nem is ez a cél, viszont időnként meg kell őket etetni, játékpénzt lehet gyűjteni a kis kedvenc cuccainak a megvásárlására.A nagyobbik lányunk a múltkor egész sok játékpénzt összegyűjtött egybe hogy álomházat meg kiegészítőket vegyen a kis kedvencének, és ez szerintem a saját zsebpénzhasználatnál elősegíti hogy egyrészt ne szórják el azonnal, hanem gazdálkodjanak vele, másrészt megtanulják hogy a pénzért meg kell dolgozni (a játékban pl.játékokat játszani).

A bejegyzés trackback címe:

https://kismama357.blog.hu/api/trackback/id/tr4012773448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása