Iskolakezdés

2018.09.04. 05:17 - J357

Az iskolakezdés egyrészt komoly anyagi ráfordítás, másrészt nagy macera.Főleg ha több gyerek van és alsósok...

Szóval kapásból egy héttel korábban csak egy napon lehet megvenni a sulis tornacuccot.

Aztán be kell szerezni a listákon megadott felszereléseket: füzetek (mindet becsomagolni és mivel kék borító kapható rá, külön felcímkézni), ceruzák (korábban ezek névvel ellátásához is ragaszkodtak, a ragasztható cetli lejön, jobb ha belevéssük), festék, tükör, mérőszalag, papírok, óra és persze mindet felcímkézni.

Aztán jön az első napos tankönyvosztással egybekötött évnyitó.

A gyerek ünneplőben nagy izgalommal bemegy.Aztán vagy átöltözik vagy ünneplőben a tankönyvekkel felpakolt táskától roskadozva kitámolyog.

A felsősök kapnak órarendet, az alsósok még nem, a legkisebbek ugye még nem tudnak írni így jó esetben a pedagógus vagy valamelyik szülő facebookra felírja másnap mit kell vinni, rosszabb esetben a kölyök cipelhet be mindent meg barkobázhatok hogy másnap mikor menjek a gyerekért.

Na és a tankönyvek, igen mindet másnapra kell becsomagolni és felcímkézni!!Volt tavaly a szélén két csíkkal tapadó fólia, a méretre vágással ott is szenvedtem de valahogy becsomagoltam a könyveket.Idén az öntapadós fóliánál a hetedik könyvnél feladtam, a mindenütt tapadó vackot méretre vágni és utána légbuborékmentesen felsimítani miközben azon trükközünk hogy utána ki lehessen nyitni a könyvet ( ha összecsukva fóliázom akkor nyitásnál meggyűrödik a könyv mert szűk rá a borító) számomra lehetetlen (pláne miután aznap 3szor kellett menni értük, mivel az alsósok 1 órával korábban végeztek, aztán a felsősért menni végül az ovisért).Szerencsére a felsős 10 éves gyerkőcünk a 2 alsós húgának is befejezte a könyvkötést, amit némi zsebpénzzel jutalmaztam...

Sok szülő háborog a használt könyvek miatt (az elméleti könyveket adják a könyvtárból, a feladatlapok újak), én örültem neki hogy azok legalább be vannak kötve:)))

A bejegyzés trackback címe:

https://kismama357.blog.hu/api/trackback/id/tr6814220857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása