kismama blog

baba mamás és nagyobb gyermekes témák

Friss topikok

Linkblog

bilire szoktatás

2013.05.16. 14:07 - J357

Címkék: szobatisztaság

Örök vitatéma az anyukák közt. Első gyerkőcünknél a 3. szülinapja előtti nyáron (októberi) a kertben bugyit adtam rá, először persze a bugyiba pisilt, de aztán időben elért a bilire.Meg persze sétánál meg alvásnál még egy darabig hordta a pelust, de nyár végére már mindenhol mindig bugyiban volt.

A második gyerkőcnél már kevesebb idő jutott a bilire szoktatásra, a harmadik szülinapja előtti nyáron (ő is októberi) rá is adtam bugyit, de nem nagyon rajongott érte, és végül nem erőltettük.Aztán 3. szülinapja után decemberben a házban bugyit adtam rá (direkt megvettük a bugyikat amiket kiválasztott), de rendszeresen a bugyiba (onnan meg a padlóra) ment a pisi meg persze a kaki is, és néha még csak nem is szólt, úgyhogy visszatértünk a pelenkára.Rá 1 hónapra újból próbálkoztam, de bugyit sem nagyon akart venni, de volt olyan is hogy kivárta amíg pelenkát adok rá.Ha bilire ültettük, akkor elült rajta 1 órát, majd természetesen ismét a pelenkába pisilt rögtön.Mondtuk neki szép szóval, kevésbé szép szóval is hogy ideje elhagyni a pelenkát, mire az volt a válasz hogy miért?Elmondtam neki hogy valamiért az emberek WCbe ürítenek és neki is muszáj lesz ehhez alkalmazkodni, de nem hatotta meg.Sőt a végén már a bilire sem akart ráülni és visított a pelenkáért...Megígértük neki hogy amint nem kell pelus választhat játékot a pelenka árából, kért is egy zhou zhou lovat, hogy vegyük meg és után leszokik.Megvettük, de mondanom sem kell a pelenka maradt.A másik ravasz kitérő válasz az volt hogy pisi a bilibe, kaki a pelenkába, aztán meg fordítva, de persze semmi nem került a bilibe...Márciusban bugyit adtam rá, meg nadrágot a kertben és ez alkalommal legalább visított amikor elázott a nadrágja...Aztán legalább szólt rögtön ha cserélni kellett a pelenkát mert valami volt...Arra gondoltam hogy esetleg megszokta már az állva ürítést és ülve nem tudja hogy kell, mert mondott olyasmiket hogy le kell szoknia a pelenkáról de nem tudja hogy kell.

Már kezdtünk azon gondolkodni hogy orvoshoz vigyük, bár a nem akarásnak nyögés a vége és ezen az orvos sem sokat segíthet, mikor is szombaton párom egy új szép rószaszín WC szűkítővel  (eddig csak pirosak voltak itthon de a WC nem tetszett nagyon a gyereknek) és fellépővel állított be.És megszületett a megoldás, a WC szűkítőt rá kellett tenni a bilire és láss csodát gyerkőcünk belepisilt, délben bele is kakilt:)))))Persze alváshoz kell még a pelus meg időnként nyilván abba pisil, de most már napok óta szívesen ül a bilire többször is, és nagyon örül neki ha valami kerül is a bilibe:)))

Szóval azt hiszem fölösleges erőltetni a dolgot, előbb-utóbb minden gyereknél eljön az ideje, persze szelíden próbálkozni lehet.....

A harmadik gyerkőcünk (2012ben született) orvosi kiskönyvében egyébként már 4 éves kor szerepel mint elvárás hogy addigra a gyermek szobatiszta legyen valamennyire, csak persze ez ellentmondásos azzal  hogy az óvodába csak szobatiszta gyereket vesznek csak fel és 2014től kötelező a gyereknek 3 éves kortól az óvoda...

A bejegyzés trackback címe:

https://kismama357.blog.hu/api/trackback/id/tr705296635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása